Què has estudiat i a què et dediques?

Sóc periodista. Treballo a la ciutat de Washington DC, la capital dels Estats Units, per un canal internacional de notícies que es diu NTN24. Avui dirigeixo i presento Cuestión de Poder i Club de Prensa, dos programes de televisió diaris d’anàlisi, opinió i informació política.

Fa més de vint anys que faig periodisme i he pogut treballar en diversos mitjans de comunicació a Espanya i els EUA on ha seguit campanyes polítiques. A Washington, avui, m’interessa especialment l’actualitat de la Casa Blanca, el Congrés nord-americà i la política d’Amèrica Llatina, a on viatjo amb freqüència. He estat corresponsal de RAC1 als Estats Units i abans vaig treballar com a periodista a Radio Intereconomía, Ona Catalana, l’agència Europa Press o COM Ràdio, entre altres mitjans.

Sempre explico que tinc la immensa sort d’haver aconseguit que el meu hobby sigui avui la meva professió — llevar-se cada dia per anar a fer el que t’agrada no té preu!

Què és Turó per a tu?

És el lloc on vaig formar-me i on em vaig fer home. És el lloc on vaig fer els millors amics que avui encara tinc. I sobretot és el lloc on vaig ser feliç estudiant, jugant i aprenent.

Què diries als alumnes que són ara a l’escola a punt de saltar a la universitat?

Que somniïn en gran. Que no deixin que ningú els digui què han de fer o estudiar. Que s’ho preguntin ells i que quan ho tinguin clar, que lluitin per assolir el que es proposin. I que si encara no ho saben, no es preocupin perquè l’important no és saber què volen ser sinó no deixar de buscar-ho, de preguntar-s’ho. Cal escoltar als qui els coneixen i els estimen, però la decisió és seva, de ningú més. Que prioritzin allò que els farà feliços, no necessàriament el que els donarà més diners, perquè per molt que pugui semblar un tòpic, tenir diners ajuda a solucionar problemes, però si per aconseguir-los treballem o hem de fer una cosa que no ens agrada, la frustració arribarà tard o d’hora. Com deia abans, llevar-se cada dia per anar a fer el que a un li agrada no té preu.

Ah, i una cosa també rellevant: ara que començaran una nova etapa de la vida, que no oblidin cuidar els amics i la família. Són els punts de suport de la vida, i cal dedicar-los temps. Tractar-los i interessar-nos per ells és el meu darrer consell que m’ha ensenyat la vida.

Moltes gràcies Gustau pel teu temps! Seguim en contacte!

Si ets alumni i vols explicar-nos què estàs fent o en què estàs treballant, envia un email a Olga Rodríguez [email protected]