Trobada d’ ex-alumnes de la XI Promoció “Narcís Monturiol”

Fa unes setmanes, no gaires, en Carles i en Josep ex alumnes de la XI promoció de Mestral cauen en una data…. Josep..? Saps que aquest any en farà 20 que vàrem deixar Mestral? Cal fer alguna cosa! Passen uns dies, no gaires, i es posen a la feina, de seguida es fan amb la llista d’aquell COU i com són ambiciosos busquen també les adreces dels companys amb qui van compartir l’estada al col•legi tot i que no finalitzessin els estudis a Mestral. Comencen a enviar cartes, fer telefonades amb la il•lusió de que sigui un retrobament el més participat possible. I poc a poc veuen que la crida té èxit, que són molts els qui contesten afirmativament. La cosa pren forma, i organitzen la trobada, la casualitat ha volgut fer coincidir el dia de la trobada un 29 de maig, el mateix dia, 20 anys abans, en què van celebrar la seva graduació. Han fet arribar a tothom la invitació, professors i exprofessors de Mestral inclosos. Els nervis del Josep i del Carles i d’altres organitzadors, es confonen amb el desig que quan arribi el dia, tot surti com han pensat.
El dia ha arribat i des del primer moment ja es veu, en els semblants de tots, que serà un dia especial. Molts d’ells han vingut amb les seves esposes i fills, és el moment de les presentacions i de dir-nos allò que és una mentida de les piadoses i que per tant estan permeses…. Estàs ben igual.., no has canviat gens ni mica…. Em feia gràcia veure com tractaven de “vostè”, aquells homes drets i fets als seus professors. Amb quin respecte i amb quin agraïment conversaven i els hi explicaven com els hi anava la vida. Per a alguns d’ ells era la primera vegada que tornaven a trepitjar Mestral després de la seva partida. Fins i tot alguna llàgrima lluitava per no ser vista per la concurrència.
Va haver-hi de tot, un partidet de futbol, un vermut, el dinar, la tertúlia i per acabar la celebració de la Santa Missa. En l’ homilia de la Santa Missa el Mossén del col•legi va tenir un emotiu record per aquelles persones que ja no són entre nosaltres i ens van deixar una gran petjada en els nostres cors com són els alumnes Joan Ramon Salla i Jaume Farrés i el professor Artur Guitart.
Des de Mestral felicitem a aquesta iniciativa, ens fa molta il•lusió rebre exalumnes tan sigui a títol individual com en trobades de promocions, perquè el col•legi ha estat, és, i voldrà ser per sempre una part important de la vida dels seus alumnes.
Moltes felicitats XI Promoció “Narcís Monturiol”