Dos dels premis Recerca Jove de la Generalitat de Catalunya d’aquest any 2016 han estat pels treballs que ha presentat Les Alzines. Les alumnes del curs passat són Maria Ripoll Oliveras i Mª Isabel González Pérez.

Rebran aquesta distinció el proper dissabte 2 d’abril a l’Auditori de Barcelona. El treball de la Maria analitza i avalúa la possibilitat d’aprofitar l’energia de les onades a determinada zona de la costa Brava. La Mª Isabel ha estudiat la historia i el futur del flabiol, en un treball interdisciplinar on es combina tradició i progrés. En l’actualitat estan estudiant la carrera universitària.

El Premi Recerca Jove és un reconeixement a l’esforç i l’originalitat a l’hora de plantejar una investigació seriosa, tenint en compte que són alumnes de batxillerat. A Les Alzines, el treball de recerca es considera una oportunitat de treballar habilitats i continguts que es troben en moltes ocasions fora o més enllà del currículum de batxillerat. També és una ocasió immillorable per començar a treballar en els àmbits de l’empresa o de la universitat, i les posa en contacte amb el context social i científic que es trobaran sortint de l’escola.

Els treballs han estat dirigits per les professores Judit Acín i Eulàlia Xalabarder, i en el cas del treball de la Maria Ripoll es tracta d’una monografia del Batxillerat Internacional, que va obtenir una A en la correcció externa.

Alguns dels treballs guardonats en els diferents premis que es convoquen estan exposats al vestíbul de l’edifici de batxillerat durant aquestes setmanes. Convidem a alumnes, famílies i personal de Les Alzines a visitar l’exposició i conèixer els temes en què treballen les nostres futures investigadores.