Publicacions

En aquest espai trobaràs diferents publicacions per estar al dia de les activitats d’Alumni i del col·legi:  revistes, fulletons amb els projectes més destacats, díptics… Tot a un sol click per si no vols perdre cap detall i estar ben informada de la nostra actualitat.

Revista Les Alzines 2016

Ens trobem a les portes d’un nou curs, i, com tots els cursos que vivim a Les Alzines, segur que serà apassionant! I més tenint en compte que, en aquest que iniciem, Les Alzines compleix 40 anys d’existència. 40 anys que han donat per a molt! Grans projectes, grans vivències, grans reptes i sobretot molta relació humana! Gràcies a tots els que ho heu fet possible: pares, mares, professores, personal de l’escola, alumnes… Cadascun des de la vostra parcel·la ajudeu dia a dia que l’escola creixi i es configuri tal com la volem entre tots.

Revista Les Alzines 2014

Aquesta revista que teniu a les mans és un recull de tots els projectes, premis, notícies més destacades, etc., que hem viscut aquest curs a l’escola. Però en definitiva, la tasca més important és la vostra, la tasca dels pares que heu d’acompanyar els vostres fills, estimar-los i valorar l’esforç que molt sovint fan, tot allò que feu per ajudar-los a anar formant el seu caràcter. A l’escola també fem molt per anar en aquesta línia però, sense vosaltres, tot el que fem quedaria en un no res. Ja ho hem dit moltes vegades, el que diem a casa s’ha de reforçar a l’escola i el que diem a l’escola s’ha de reforçar a casa.

Revista Les Alzines 2013

En tots aquests aspectes, el dia a dia està ple de fites i de treball quotidià, senzill i amagat, però que dóna els seus fruits. Això és el que hem volgut mostrar-vos en aquesta revista, amb articles escrits en primera persona per les seves protagonistes, plens d’il·lusió, esforç i estimació. Volem il·lustrar tot allò que representa el treball diari a Les Alzines, la normalitat d’una escola dinàmica, que basa el seu treball ordinari en un projecte estratègic sòlid i compartit amb les altres escoles d’Institució, fet que ens porta a transmetre’ns experiències de millora entre els diferents centres, d’una manera contínua i àgil.

Revista Les Alzines 2012

La felicitat molts cops es veu truncada per situacions que no depenen de nosaltres, per grans penes que ens envaeixen quan hem perdut un amic, un fill, una persona estimada, quan tenim un fill greument malalt, un amic que ho està passant malament. Llavors és quan ens adonem que les coses materials que teníem i ja no tenim, les coses materials que ens ajuden a viure, no són tan importants ni necessàries. Els valors que teníem a dalt de tot baixen a últim terme, i els que estaven a baix de tot es col·loquen on sempre haurien d’haver estat. De quins valors parlo? De l’amor, de l’entrega, de la donació als altres… i la família!

Revista Les Alzines 2011

Apostem per l’educació diferenciada: Quan separem els alumnes a les escoles no estem anant en contra del concepte d’igualtat. El que volem aconseguir són uns millors resultats acadèmics per assolir alhora la veritable igualtat. Com que eduquem tractant les diferències d’aprenentatge entre nens i nenes estem potenciant al màxim les capacitats de cadascun, i això és el que afavoreix la veritable igualtat d’oportunitats.

Revista Les Alzines 2010

La paraula autoritat es deriva del verb llatí “augere”, que vol dir ajudar a créi· xer. El que ens proposem els adults que eduquem és acréixer en els infants i joves totes les seves capacitats i extreure el màxim de les seves possibilitats. L’ absència de pautes i de definició de límits condueix els nois i noies a tenir poca capacitat de progressar. Per ajudar a créixer, per dirigir un procés de millora es fa necessària l’autoritat, que els educadors hem d’exercitar dia a dia, ja que és el primer requisit per a tenir autoritat.

Revista Les Alzines 2009

Què volem els pares per als nostres fills? Segur que si ho pensem una mica tots estem d’acord que volem que siguin feliços. I això no vol dir que sempre estiguin contents, que no pateixin, que tinguin tot el que volen… Fer que els fills siguin feliços vol dir educar-los de manera que davant de qualsevol situació de la vida tinguin els recursos per tirar endavant amb un somriure, tant si els esdeveniments són positius com si no ho són, que sàpiguen veure sempre la part positiva (que sempre hi és!) de cada cosa.

Revista Les Alzines 2008

Any de les Matemàtiques! Com tots sabeu, durant aquest curs les escoles d’Institució Familiar d’Educació hem celebrat l’Any de les Matemàtiques. Sota el lema “Sumant esforços, multipliquem resultats”, hem fet diverses activitats relacionades amb aquesta temàtica. Al llarg del curs hem anat muntant jocs matemàtics a l’entrada de l’edifici: un joc per fer seriacions, un dominó gegant i un tres en ratlla.

Revista Les Alzines 2007

El bon ciutadà no neix, sinó que es fa amb l’ajut de l’educació que rep de la seva família, que és la peça clau, una escola de virtuts. També hi influeixen l’escola, els amics i tot l’entorn. Així doncs, entre tots hem d’aconseguir per a la nostra societat la solidaritat, companyonia, la justícia social, la comprensió, la sensibilitat, la pau, la bona convivència, el sentit pràctic, l’audàcia, l’autenticitat, la qualitat i un bon sac de virtuts més.