Aquesta iniciativa que neix del projecte #GironaSomriu, ha oferit la possibilitat de tallar-se els cabells en benefici de l’associació Mechones Solidarios

Seguint el lema de Girona Somriu “un petit gest suma”, ahir al matí més de 100 alumnes, mares i professores van voler col·laborar amb Mechones Solidarios que, a partir de les donacions de cabell natural, fabriquen perruques  gratuïtes per als malalts de càncer que pateixen les conseqüències estètiques del tractament de quimioteràpia.

Entre dos quarts de 10 del matí i la 1 del migdia, més d’un centenar d’alumnes, mares i professores es van tallar els cabells –almenys 20 centímetres– a la perruqueria solidària muntada al col·legi Les Alzines

Aquesta activitat, emmarcada dins de la setmana solidària de Les Alzines, sorgeix de la consultora Girona Somriu: una iniciativa de les professores i alumnes de 4t d’ESO de l’assignatura d’emprenedoria que té com a objectiu influir en positiu i fer descobrir el gran valor de l’actitud positiva mitjançant petits serveis a la societat.  Mitjans com El punt avui o el Diari de Girona n’han fet ressò d’aquesta  iniciativa.

A més, durant tota la setmana les alumnes han recollit productes d’higiene  (bolquers, tovalloletes… ) i alimentació envasada (llet en pols, papilles…) per ajudar als nadons desfavorits amb la col·laboració de Provida Girona.

Les Alzines pretén que amb aquestes activitats solidàries, les seves alumnes i la ciutat de Girona redescobreixin la importància de les petites accions que poden fer una mica més feliços als qui ens envolten. Sumar en positiu en un món que sovint pateix és de vegades el millor camí per a créixer en solidaritat i estima als altres.

A Les Alzines es transmet la importància d’obrir-se i donar-se als altres.  Per això,  des de l’escola es promouen aquells hàbits que permetran a les alumnes perfeccionar-se com a persones i els ajudaran a créixer com a ciutadanes lliures i responsables.  La solidaritat, les iniciatives d’acció social, els projectes d’emprenedoria positiva i l’educació integral són alguns dels eixos del projecte educatiu d’aquest centre.

Fer una donació