XXXV Concurs JOCS FLORALS – LES ALZINES 2018

Hem obert la categoria de pares, mares, professores…i antigues alumnes de l’escola! Posa en pràctica la teva part més creativa i participa en el Concurs dels Jocs Flors de l’escola, escriu un poema per Sant Jordi d’Amor, Pàtria o Fe. Fins el 10 d’abril, podràs deixar el poema a Secretaria.

BASES

 1. Poden prendre part en els Jocs Florals tots els pares i mares del col·legi, totes les professores (que no formen part del jurat)  i totes les antigues alumnes.
 2. Gènere literari: POESIA.
 3. Temàtica dels poemes: Flor Natural (Amor), Englantina (Pàtria) , Viola (Fe)
 4. Els poemes han de ser inèdits, originals i escrits en català. L’extensió mínima del poema serà de 16 versos i com a màxim dues cares d’un foli.
 5. Les composicions es presentaran mecanografiades i anònimes. Hi ha de constar: títol, pseudònim i flor.
 6. Cal adjuntar (no grapar) un sobre petit. A la part exterior del sobre cal escriure: flor, pseudònim i títol i a l’interior el nom i cognoms de l’autor o autora.
 7.  La data límit d’entrega és el dia 10 d’abril de 2018 a Secretaria.
 8.  El consistori que es constituirà en jurat (es reunirà el dia 17 d’abril) està format per professores del col·legi.
 9.  Es valorarà: originalitat, presentació, llenguatge i valor literari.
 10.  Els premis que s’atorguen són:  tres premis per categoria (Adults). Els tres premis corresponen simbòlicament a les tres flors.
 11.  La celebració dels Jocs Florals tindrà lloc el dia 23 d’abril de 2018, a les 9h.

ORIENTACIONS

Flor Natural. Tractarem de les persones que estimem (pares, germans, avis, amics, mestres, veïns…); dels animals domèstics que tenim a casa, les flors del balcó o del jardí…o d’objectes que representen per a nosaltres algun sentiment molt especial.

Englantina. Parlarem d’allò que ens crida l’atenció, que ens sorprèn, que ens agrada, que trobem a faltar, que voldríem diferent …de qualsevol aspecte relacionat amb el país: la llengua, la història, el paisatge (rius, muntanyes, valls, platges), el clima, la gent i el seu tarannà, els pobles i les ciutats (els seus carrers, places, monuments, etc.), els visitants, la cultura…

Viola. Tractarem de la fe o dels valors, actituds i principis en què creiem i que voldríem veure al món: la solidaritat, la llibertat, la pau, el desarmament, l’ecologia, la qualitat del medi ambient… Però també es poden tractar aquells altres temes que reflecteixen actituds o fets que no voldríem veure mai més enlloc: racisme, fam i pobresa, guerres, intolerància, contaminació…

Descarregar la informació, aquí.