Els alumnes de 2n d’ESO se n’adonen que la manera de ser feliç és servint els altres i ho aprenen d’una manera pràctica al Banc dels Aliments. Entretant, els altres dos grups gaudeixen del gòtic català al centre de Barcelona.

El dimecres, 12 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO vam dividir-nos en dos grups per a la primera sortida cultural del curs. Les classes de l’A i del C vam passejar pel barri gòtic de Barcelona i els del B i el D vam visitar el Banc dels Aliments i van poder oferir part del seu temps com a voluntaris.

El primer grup va començar la visita a la Catedral de Barcelona; allà ens vam trobar amb el senyor Tato Salvador, antic professor de l’escola, que es va oferir a fer-nos de guia. D’allà vam anar cap a la plaça del Rei, per acabar finalment a Santa Maria del Mar, un dels edificis més emblemàtics del gòtic català. Els alumnes van poder fruir d’una visita molt completa que va concloure al parc de la Ciutadella on vàrem dinar.

Les classes del B i del D vam viure una jornada solidària, al Banc dels Aliments de Barcelona, on vam poder veure que la pobresa del 4t món és un realitat propera, i per això després de la visita ens vam posar a ajudar com un voluntari més a les tasques del dia a dia del banc: empaquetar, transportar caixes d’aliments, etc. La sortida va acabar amb un dinar a Montjuïc.

El següent trimestre es canviaran els papers i cada classe farà la sortida corresponent. Els alumnes han aprofitat molt bé el dia, tot impregnant-se del gòtic barceloní i de l’ambient de solidaritat del Banc.

Fer una donació