Alumne de la Farga de 4rt d’EGB fins a 2on de BUP, diplomat en Enginyeria tècnica en electrònica industrial. Empresari del negoci familiar INDUSTRIAS AJA S.A. , fundat l’any 1963, dedicat actualment a  la fabricació i comercialització de mobles i accessoris de bany. Casat amb la Montse Rodon des del 2004. Tenim 4 fills: el Gerard de 10 anys, l’Oriol de 8, el Pol de 6 i l’Ignasi que ja té 5 mesos; amb el que, si Déu vol, tenim encara molta Farga per endavant. M’agrada molt la música i practicar l’esport: córrer i jugar a futbol!

1.- Veieu algun canvi entre la VOSTRA Farga i la dels vostres fills?

Una pregunta difícil de contestar sobre contexts i èpoques molt diferents. No és el mateix ser alumne que pare i la societat actual és molt diferent a la d’abans.  Ha evolucionat molt positivament, adaptant-se a l’amplia diversitat familiar actual, integrant i recolzant nens amb dificultats d’aprenentatge, introduint el trilingüisme i integrant noves tecnologies i metodologies en el procés educatiu. Tot això sense perdre el seu ideari i valors catòlics i fent de la família el nucli principal en la educació dels nens.

2.- Quins consells, fruits de la vostra experiència a La Farga, heu transmès als vostres fills?

La Farga va potenciar els valors que els meus pares em volien transmetre: honradesa, honestedat, respecte, agraïment, responsabilitat, esforç… i l’amor a Déu i a la família. Aquest mateixos valors són els que volem transmetre als nostres fills.

3.- Si miressis per un forat al passat, què veuries?

Recordo que era una escola estricta, però de tracte familiar. Ferma en l’ensenyança de valors i amb un nivell acadèmic exigent. És l’escola que més m’ha marcat com a persona i de la que tinc molt bons records.

4.- I si miréssiu al futur, quins reptes creieu que ha d’assumir l’escola en un món cada vegada més canviant?

Ha de ser una escola oberta i flexible per adaptar-se als futurs canvis socials i tecnològics, i ha d’educar la llibertat en valors per aconseguir que els nostres fills siguin millors persones.

5.- Diferenciada. Què en penseu? Què us va portar a escollir aquesta opció?

Com a exalumne, per a mi era una de les primeres opcions, en canvi per la Montse no ho era, ja que la diferenciada no li convencia. Quan ens vam entrevistar amb la Mònica Larruy a l’escola infantil, el projecte educatiu ens va encantar i, al ser mixta, ens vam decidir. Avui dia estem molt satisfets del nivell de formació acadèmica, humana i espiritual que els nostres fills estan rebent i estem totalment convençuts que hem triat la millor opció.

6.- Si haguéssiu de definir la Farga en un Tweet com la definiries?

Educant la llibertat, llibertat amb valors. Escola de valors, escola de famílies.