La raó més important que em va portar a venir a Toulouse va ser l’idioma. Des de sempre el francès m’havia resultat una llengua interessant i és per això que, amb previsió de viure a França algun dia, vaig iniciar un curs d’idiomes a la meva universitat, la URV, ara fa un parell d’anys. D’altra banda, el fet d’adquirir experiència universitària a França, terra de juristes per excel·lència, i el fet de viure fora de casa tant de temps, amb el conseqüent creixement personal que això comporta, van ser també per a mi motius de pes per decidir-me a sol·licitar aquesta beca.

 

Ara, després de 5 mesos, puc dir que vaig prendre la decisió encertada i animo a totes les alumnes que llegeixin la meva experiència a unir-se a un Programa d’estudi internacional. 

 

Toulouse té un encant especial i la vida d’estudiant aquí és ideal. Com a quarta ciutat més important de França, compta amb 3 universitats (Université toulouse 1 Capitole, Université Toulouse 2 Le Mirail i Université Toulouse 3 Paul Sabatier), i amb 3 sectors molt potents: el Dret, l’Economia i l’Enginyeria.

Les classes son interessants, els professors tenen experiència i bona qualificació, i el nivell dels exàmens és molt exigent, encara que la disciplina i els valors adquirits a Aura, com l’esforç i la constància, m’han fet la feina molt més fàcil.

 

A més, totes les facultats compten amb un gran nombre d’estudiants internacionals, el que la fa una ciutat encara més atractiva per a tots aquells que tenim interès en conèixer altres cultures i aprendre nous idiomes.

Així mateix, no puc oblidar-me de la riquesa cultural, artística i històrica de la que es pot gaudir en aquesta zona, la zona occitana: un territori d’alt nivell gastronòmic, de festivals musicals, de museus i catedrals, de construccions romanes i medievals… i una llarga llista d’etcèteres que no s’acabaria mai.

 

Tot això, i moltes coses més, son els atributs que acaben de fer de Toulouse una ciutat, per a mi, “parfaite”, i de la que espero seguir gaudint igual o més en els pròxims mesos.