A fi de promocionar els estudis de Nutrició Humana i Dietètica i de Ciència i Tecnologia dels Aliments entre l’alumnat de secundària, així com incentivar els treballs de recerca de batxillerat que relacionin les diverses ciències amb les realitats quotidianes de la cuina i l’alimentació, la Universitat de Barcelona convoca, des de l’any 2009, un premi per a treballs de recerca de batxillerat que tractin aspectes relacionats amb la nutrició i el món alimentari.

La Universitat de Barcelona i Ferran Adrià, nomenat doctor honoris causa el 2007 i un dels grans referents de la cuina mundial, van acordar que el premi portés el seu nom. El Premi, nascut l’any 2009, resultat de l’acord entre la Universitat de Barcelona i Ferran Adrià, es va ampliar, posteriorment, amb el finançament de Gallina Blanca. L’èxit de participació del 2014 ha propiciat una obertura a la resta d’estudiants espanyols.

El treball “Dels paladars d’ahir als sabors d’avui”, realizat per Magalí Ortíz Martín, alumna de 2n de Batxillerat, i dirigit per Isabel Pons, ha guanyat el Premi Sent Soví al millor treball relacionat amb el fet alimentari (nutrició, agricultura o tecnologia alimentària).

La Magalí va defensar el seu treball el passat 13 de juliol a l’edifici de la Masia del Campus de l’Alimentació de Torribera, situat a Santa Coloma de Gramenet

Cada autor/autora disposava de uinze minuts per fer-ne una presentació i el jurat tenia  cinc minuts per formular-li preguntes. El lliurament de premis s’anunciarà a principis de setembre, on assistirà el Sr. Ferran Adrià.

El mateix treball ha guanyat el tercer premi dels  IX Premis de Recerca en Turisme i hoteleria de Batxillerat, creats per la Fundació Gaspar Espuña-CETT.

La feina ben feta no té fronteres: Moltes felicitats Magalí!